• Дополнительная информация о произведении

Форма: роман

Оригинальное название: Yaprak Dökümü

Дата написания: 1939

• Экранизации

1958 - кинофильм "Листопад", Турция. Режиссер Суави Тедю.
    1967 - кинофильм "Листопад", Турция. Режиссер Мемдух Ун.
    2006-2008 - сериал "Листопад", Турция, 5 сезонов. Режиссер Месуде Эрарслан.

• Издания и произведения

urinternetcrush

Роман "Листопад" Решата Нурі Гюнтекіна розповідає про життя наївного старця, який живе у світі власних ідеалів, недосяжних у реальному житті. Автор охоплює такі вічні проблеми, як конфлікт поколінь, складнощі сімейного життя та значення принципів в житті людини.

Сюжет книжки простий. Головний герой, Алі Риза-бей, змушений покинути свою невелику посаду в приватній компанії в Стамбулі через свої принципи. Це рішення стає каталізатором подальших подій, що ведуть його сім'ю до злиднів, а його самого - до відчуження від близьких.

На мою думку, письменник не приймає точку зору Алі Риза-бея, сатирично висміюючи його. Він дає зрозуміти, що принциповість - це, звісно, добре, але здоровий глузд усе ж таки важливіший. Фанатичне слідування правилам здатне перетворити поважного чиновника в людину, яка…

Darolga

Darolga

обновлено 6 месяцев назадПодборки

Маркус Зусак - Глиняный мостМайгулль Аксельссон - Апрельская ведьмаДжоди Пиколт - Ангел для сестры
Название подборки говорит само за себя - в нее включены книги, относящиеся к жанру социально-психологической драмы. Подборку пополняю самостоятельно, по мере прочтения книг, относящихся к обозначенной тематике.