Скільки потрібно часу, щоб життя людини повністю змінилося? А кількох людей? А всього людства? Дуглас Коупленд пропонує свій варіант і показує, що може статися лише за п’ять годин. Рік — бармен-невдаха. Люк — пастор-утікач. Рейчел намагається знайти когось, хто може стати батьком її дитини. Карен приїхала на інтернет-побачення з Ворреном, який нікому не подобається. Ще є сучасний проповідник, що вміє красиво говорити і спритно виманювати гроші. І є неймовірна, жахлива катастрофа, яку неможливо пояснити з невеличкого коктейльного бару, де зникли Інтернет, електрика і вода. І від усіх небезпек захищають лише поспіхом забарикадовані двері. За ці п’ять годин герої переосмислять усе своє життя, відкриють у собі нові, ще досі невідомі почуття і, можливо, Бога. Зрештою, що таке Бог для купки людських створінь перед обличчям кінця світу?

Дуглас Коупленд у романі «Гравець 1: що з нами станеться» досліджує сучасні кризи часу, людську ідентичність, суспільство, релігію та загробне життя. Книга задає стільки запитань, скільки відповідей, тим самим читачі розуміють, що ми перебуваємо в новій фазі існування як вид — і що немає повороту назад.

Marmosik

Marmosik

Стопроцентное попадание с книгой. Это мой формат, мой жанр, моя философия. Безвременье, случайные или все же не случайные попутчики. Купе поездов, залы ожидания, очереди, кафе, забегаловки - там где мы пересекаемся с другими людьми чтобы потом вновь разойтись и возможно никогда не встретиться, а возможно там мы находим свою судьбу. Насчет судьбы - это история моей семьи, мои родители как раз познакомились в купе поезда Киев-Чоп) В нашей ситуации это бар в аэропорту города Торонто. Всего несколько героев. Всемирная катастрофа, катастрофа одной семьи. Всемирная катастрофа выглядит ненастоящей. Но это так фон. Ибо даже с таким рывком цен столько событий не могло произойти в один день. Да и никакой связи цен с возникновением химического облака нет. Можно было придумать любую другую…

JullsGr

JullsGr