Жюль Верн
Отзывы о произведении Карпатский замок
28 декабря 2021 г. 00:51
3.5 Пришельцы из метрополии
Рассказ попал в поле зрения, пришлось читать. А в нём! Валахия, Карпаты, прозрачный воздух, красота! Сюжет короткий, история простенькая, читается буквально за пару часов. Строго препарировать рассказ не хочется, он несколько устарел, а технологические “мистические” новинки стали нашим бытом.
21 мая 2021 г. 21:35
Великолепное, детальное описание природы. Неторопливый, вдумчивый, полный неожиданностей сюжет. Единственное, что немного смазало впечатление— неожиданно быстрый финал. Но несмотря на это, книга великолепная. Рекомендую всем ценителям жанра и автора!
30 сентября 2015 г. 11:11
Доволі цікава книга. Зізнаюся, мене ця книга заінтригувала перш за все тим, що великий фантаст написав саме про Карпати. А про ці чудові гори небагато книг, як на мене. Перша третина книги не дуже вразила - багато відступів від сюжету, роздумів, хоча є яскраві описи природи Карпат, побуту селян. Але, чим далі читала, тим більше захоплювала мене ця книга. Динамічний сюжет, інтрига тримає до останньої сторінки, цілком непередбачуваний фінал. Але ось що здивувало мене найбільше у цій книзі - Жуль Верн приділив увагу старовинним легендам та забобонам, хоч, звісно, із певним налітом скептицизму: привиди, моторошні, як нічні жахіття, блукають старовинним замком та відлякують сміливців... Звісно, вдруге цю книгу читати не буду, але мені сподобалося.