Культовий англійський письменник, поет, містик і церемоніальний маг, засновник релігійної філософії Телеми, астролог, художник, альпініст та шахіст Алі­стер Кроулі (1875—1947) і сьогодні залишається знако­вою постаттю. 2002 року Бі-бі-сі назвала його 73-м най­впли­вовішим британцем усіх часів.

«Щоденник наркомана» — автобіографічний роман автора, який уперше вийшов друком 1922 року й відтоді його перевидавали понад 40 разів. Тогочасні газети одразу охрестили його «книгою, яку треба спалити». Щоденник відкриває читачеві поета, коханця та загадкового містика, яким був Алістер Кроулі.

Добрый и Могучий Ээх (ARSLIBERA)

СОЯ:7+5+3=5,0

Ну навертел, так и хочется сказать, господину Кроули! Взяли эту книгу, чтобы обсудить на нашей встрече в книжном клубе и у многих она, конечно, вызвала неоднозначную реакцию.

Стоит начать с того, что Кроули хоть и терпеть не мог Уйальда, тем не менее в его романе очень четко чувствуется влияние этого великого англичанина. А вот попытки навести тень на плетень, и скатиться в конце в махровую педагогическую поэму - ценности произведению не добавили. В целом, если оценивать первые две части, то они вполне сносны, а местами даже схожи с частями знаменитого "Реквиема по мечте" (который фильм, а не книга). Поэтому в той или иной степени это было еще читабельно. Конечно, возникал ряд вопросов к автору, которые не нашли своих ответов. Например, зачем же в книгу был введен…

JullsGr

JullsGr