Над землями, де безжально світять три сонця, мало хто ризикує кинути виклик неподільній владі осяйної Ітрейської Республіки. Окрім сміливців, які готові прикликати на свій бік саму темряву. Коли Мії Корвере було тільки десять років, перед очима всієї столиці стратили її батька, запроторили до в'язниці її матір разом з маленьким братиком і спробували вбити її саму. Та дівчина вижила й не забула останнього материного завіту: «Ніколи не сахайся. Ніколи не страшися. Ніколи не стирай з пам'яті». Тепер Мії шістнадцять, і, щоб помститися найвищим сановникам республіки, вона мусить здолати довгу та небезпечну путь. Відданість, людяність, дружба, перше кохання, чуже чи власне життя — чим можна пожертвувати, поки вчорашніх підлітків обертають на Клинків? І чи вистачить самої жаги помсти, щоб вижити в царстві Смерті, де тіні часом здаються живішими за людей?

MarinaKoroljova

4.5

Грубо. Эффектно. Эпатажно. Хотя я в общем-то совершенно не собиралась читать эту книгу, так что если бы не совместные чтения в приятной компании, то Кристофф с его «Хрониками неночи» остался бы где-то далеко за облаками.

Нынче фэнтези никого не удивишь. И я не говорю об изобилии разнообразных рас и народов, начиная с русалок и заканчивая нефилимами. Сами миры, сами герои, избранность, целые кондитерские печи всевозможных плюшек, верные друзья, суперспособности и вечная любовь — вроде и клише, а найдется почти везде. Где-то работает, где-то нет, но фэнтези на то и фэнтези, чтобы фантазировать по-всякому.

Кристофф шагнул дальше. Он эпатирует читателей с самых первых строк, шокируя и заставляя озадаченно разглядывать обложку. Не потому что в содержащейся информации есть что-то, чего не знает…

russischergeist

russischergeist