Щодня без винятку ми бачимо, чуємо й читаємо дурниці. Водночас усі їх роблять, думають, перетравлюють і говорять. Усі ми час від часу буваємо дурнями, які мимохіть верзуть дурниці без важких наслідків. Та поза щоденним фоновим шумом глупства доводиться мати справу з натовпом фахових, коронованих дурнів, дурнів із великої літери. І в цих дурнях, хоч де вони нас спіткають, на роботі чи вдома, немає нічого смішного. Тож чому їхня «популяція» збільшується, перетворюючи дурість із вади на еталон? Французький науковий журналіст Жан-Франсуа Марміон здійснив приголомшливе комплексне дослідження феномена людської тупості.
- Як інтернет і соціальні мережі роблять нас дурними
- Чому дуже розумні люди часом вірять у дурниці
- Як боротися з колективною тупістю
- Пропаганда відсталості та методи протистояння обскурантизму
У цій сміливій, часом зухвалій і відвертій історії психіатри, вчені, філософи, соціологи та письменники з усього світу пропонують нам свій погляд на людську дурість, її природу і на те, чому вона досі існує в нашому житті.

_Masha_masha_

Скажу чесно,мені було важко читати.Спочатку було доволі цікаво,але і я зрозуміла що це не мій формат книги.Не мій формат,через те що автор ніби один,але кожні 5-6 сторінок промовці змінюються і не всі мені подобались і важче сприймати.Є багато цікавих досліджень які рятували книгу.Як на мене,ця книга більше хід маркетингу.Гучна назва,яка не виправдала себе для мене.А ще мене постійно напрягав дизайн книги(укр версія)Але малюнки мені подобались.Окремі сторінки помаранжеві,а на ньому білий шрифт..Для мене це ще один чинник чому мені було важко її читати.Особливо вночі..Важко було фокусуватись через це. Мій висновок:книга на любителя.

Legilimens_

Legilimens_