Чоловіче тіло у традиційній культурі українців

Ирина Игнатенко

Продовження етнографічного бестселеру «Жіноче тіло у традиційній культурі українців»!
Якими були для українців ХІХ – початку ХХ століття канони чоловічої краси та здоров’я? Які традиційні зачіски носили, чого остерігалися та як за допомогою народних традицій і рецептів лікування долали чоловічі хвороби? Яку охоронно-захисну магію та життєстверджувальну силу мають еротико-сміхові традиції в поховальному обряді? Якими образно-асоціативними та милозвучними замінниками назви чоловічого статевого органу користувалися наші пращури?
Прочитавши цю книжку, ви краще зрозумієте дивовижну українську міфопоетичну картину світу, зможете розкодувати її символіку та збагатити власну духовну культуру.
Книга ілюстрована унікальними світлинами та старовинними поштовими листівками.

Hollyhock

Hollyhock

Книга не такая глубокая, как "женская". Если в "женской" много действительно интересных фактов, которые собирались по крупицам, то "мужская" книга учит существенно в меньшей степени, чем развлекает. Отмечу, что написано легко и понятно.

sireniti

sireniti

обновлено 1 год назадПодборки

Шолом-Алейхем - Мальчик МотлСергей Пономаренко - Санитар морга, или Лунное затмение в зимнем садуДина Рубина - Почерк Леонардо
Подборка создана с целью облегчения выбора книг по городам и жанрам для игроков, участвующих в игре "Вокруг Света с... Литературным Персонажем". Уважаемые пассажиры, проверяйте наличие книги в электронном или бумажном варианте перед подачей заявки!Дорогие игроки, если вы прочли какую-либо книгу из данной подборки и…