Остання повість автора, у якій він показав післявоєнне життя підлітків, які змушені були рано йти вчитися, щоб допомагати вижити своїм родинам. Їхні образи близькі автору, оскільки твір автобіографічний. Ще дитиною Григір Тютюнник теж був змушений іти навчатися у професійне училище, щоб здобути професію і мати змогу заробляти на власний кусень хліба.
Автор планував продовжити свою розповідь про Павлентія і його друзів, але раптова смерть письменника обірвала його роботу.

Wind_Dragon

Неяснi образи – зеленi очi вовка, щось тривожне, трохи гiрке i запах хлiба. I така дивна назва – «Вогник далеко в степу». Чомусь кiлька днiв вона крутилася в головi, обiцяючи зустрiч чи то з пригодами, чи то просто з частинкою мого дитинства, звiдки приплили цi туманнi образи.

Хороша книга. Дiйсно зворушлива. I запах хлiба в нiй є. I медовий смак – то штокаловi абрикоси. I холод ночей у …

Galarina

Galarina

обновлено 7 лет назадПодборки

Іван Франко - Фарбований лисВасиль Королів-Старий - Хуха-МоховинкаВасиль Симоненко - Вибрані твори
Інформацію взято з офіційного сайту Міністерства освіти і науки України. Цієї осені моя доня йтиме у перший клас і мені стало цікаво, що нас чекає у майбутньому. Звісно п'ятий клас ще далеко, але знати не завадить уже зараз. Чимало нових і зовсім невідомих творів виявилося в програмі. Надіюсь, що комусь згодиться така…

Издания