Чи хочете ви відчути глибину своїх страхів, зануритися в них з головою, прогулятися їхніми безмежними стежками? Марія Берберфіш запрошує до нашого повсякденного життя, яке насправді існує на межі божевілля. Її книга “Холодні шляхи” у жанрі містичного хорору змусить вас приглядатися до кожної тіні та уважніше вдивлятися в очі незнайомим людям.
“Холодні шляхи” – це збірка невеликих оповідань, об’єднаних хорор-тематикою. І хоча цей жанр є різновидом фентезійної літератури, ця книга лякає не стільки сюжетними замальовками, скільки їхньою реалістичністю.
Герої всіх восьми оповідань – звичайні люди, яких ми зустрічаємо на кожному кроці. Вони вчаться, працюють, відпочивають, не здогадуючись, що десь за поворотом причаїлася примара їхнього страху, що оживає за відповідної нагоди. Вона існує не тільки в темних провулках або покинутих підвалах, а й в квартирах, крамницях та лікарнях, на вокзалах або метро.
Ключова ідея, яка проходить червоною ниткою крізь всі сторінки книги – жахіття існують не навколо тебе, а в твоїй уяві. Починаючи читати будь-яке з оповідань збірки, відчуваєш, що Марія Берберфіш ніби проводить психологічний експеримент, спостерігаючи за природою людського страху та розглядаючи його в усіх деталях.
Через це ми бачимо ледь помітний наліт іронії, який підкреслює безсилість людини перед всеохоплюючою силою емоцій. Кожна з розповідей дивує неочікуваною кінцівкою та змушує замислитися над тим, чого ми насправді боїмося – навколишньої дійсності чи своєї бурхливої фантазії?
Якщо ви хочете відпочити з насиченими гсстросюжетними історіями, намагаючись віднайти природу людських побоювань та потрясінь, радимо скачати й прочитати книгу “Холодні шляхи”. Блукаючи лабіринтами містичних здогадок та відвертих страхів, можна виробити імунітет до всього надзвичайного та одночасно цікавість до всього незвичайного у нашій буденності.
ПерейтиISBN: 9781387489541
Год издания: 2018