A trente ans, Alice recouvre la vue. Pour Jules, son chien guide, c'est une catastrophe. Il perd son role, son but sur terre. En plus, on les separe. Alors, il se raccroche a moi. En moins de vingt-quatre heures, ce labrador en deroute me fait perdre mon emploi, mon logement, tous mes reperes. Il ne me reste plus qu'une obsession - la sienne: retrouver la jeune femme qui nous a brise le coeur.

Entre une miraculee de la chirurgie et un vendeur de macarons, une histoire de renaissance mutuelle et de passion volcanique orchestree, avec l'energie du desespoir, par le plus roublard des chiens d'aveugle.

ElenaOO

ElenaOO

3.5

Мені все більше подобається цей автор! Можливо, є певні солодощі, адже дві з трьох його історій – це історії кохання. Маю думку, що сприйняття накладається французький шарм, хоча мої відносини із французькою літературою колишуться у ритмі синусоїди, а книжки «про любофф» я взагалі намагаюся оминати. Але ці історії кохання не шмаркливі оповідки, як вона, ідеальна, зустріла його, ідеального і жили вони довго і щасливо (хоча останнє, мабуть таки є :))

Отже, три герої.

Аліса. Вона половину свого життя живе у темряві – після зґвалтування у 18 років негідники залили її очі кислотою. Але дівчина не падає духом і живе повноцінним життям: працює на радіо, подорожує, малює, має стосунки (правда, не з чоловіком)… Того дня вона прямує до Ніцци на експериментальну операцію: є великі шанси повернути…

Plushkin

Plushkin

обновлено 2 месяца назадПодборки

Питер Померанцев - Это не пропаганда. Хроники мировой войны с реальностьюМанфред Кюн - Кант. БиографияДэвид Винсент - История одиночества
Поскольку всем известная (и почти одноименная) подборка давно не обновляется, мне подумалось: а почему бы мне не подхватить это знамя? Подборка создана 11.12.22 Важно! «Я в больнице с неприличных размеров глиобластомой. К сожалению, «Флибуста» на этом, видимо, закончилась, как и я сам. Всем спасибо, было весело» - Stiver,…