Lucy on silmitsi valikuga. Aga enne kui ta saab midagi otsustada, peab ta alustama oma lugu – nende lugu – p?ris algusest. Lucy ja Gabriel kohtuvad New Yorgi Columbia ?likoolis p?eval, mis muudab nende elu. Nad m?lemad otsustavad, et tahavad teha midagi, millel oleks t?hendus. Kui nad kohtuvad aasta hiljem uuesti, siis tundub see olevat saatus, v?ibolla nad leiavad oma elu m?tte teineteises. Kuid Gabe’ist saab fotoreporter L?his-Idas ning Lucy elab oma elu ja arendab karj??ri New Yorgis. J?rgneb kolmteist aastat kestev teekond t?is unistusi, ihasid, armukadedust, reetmist, vabandamist ja andestamist – ja ?le k?ige armastust. Kas see oli saatus, mis nad kokku viis, ja nende omad valikud, mis neid lahus hoidsid? „Valgus, mille lasime k?est“ on ?llatava emotsionaalse l?pplahendusega romaan inims?dame s?gavatest otsingutest, s?dant murdev kiituselaul vahemaadele, mida me l?bime, et j?rgida oma unelmaid, ja uurimus ohvritest, mille toome armastuse nimel.