Hayret verici Örümcek Adam’ın ilk kez okur karşısına çıktığı, çizgi roman dünyasını kökünden değiştiren, dönüm noktası niteliğindeki sayı işte karşınızda! Radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılan utangaç lise öğrencisi Peter Parker’ın hayatı önce iyi, sonra kötü yönde değişiyor! Aralarında hız, güç ve çevikliğin de olduğu, örümceklerinkine benzer güçler kazanan Peter - bilimsel bilgilerini kullanıyor ve fırlatabileceği ağlar yapıp kostümlü şöhret Örümcek Adam kimliğiyle üne kavuşmaya çalışıyor! Ancak sergilediği kibirli tavırlar, kısa süre içinde kötü bir olay yaşamasına sebep olup çok sevdiği Ben Amcasının ve May Yengesinin hayatlarını mahvediyor. Peter, çok ağır bir ders almak üzere ve büyük gücün büyük sorumluluk getirdiğini Stan Lee ile Steve Ditko’dan daha iyi anlatabilecek hiç kimse yok!

Bladej

Bladej

2.5

Наверное нет более легендарного и популярного персонажа Марвел, который сравнился бы с Человеком-пауком. Персонаж за все эти годы стал фигурой иконической для Марвел. Тем не менее первое появление выполнено в красках, мало чем отличающихся от других "первых появлений". Сразу бросается в глаза, что ЧП не задумывался изначально как что-то особенное, отличное от остальных персонажей. Отдельно про Стэна Ли. Он очень плохой сценарист и рассказчик. Все истории, что он написал не прошли проверку временем. Однако я безмерно благодарен ему за создание всех этих персонажей. 2 из 3 моих любимых героев Марвел созданы Стэном Ли. Читать стоит только если очень увлекаетесь ЧП. Сам по себе номер довольно бредовый.