Постать Клеопатри огорнута міфами. Вона увійшла в історію розпусною звабницею, супутницею двох видатних римлян — Юлія Цезаря і Марка Антонія. Але історію цієї єгиптянки писали чоловіки. Що про неї може сказати жінка? Стейсі Шифф спробувала по-новому поглянути на життя єгипетської цариці, показати її окремо від чоловіків і визначити, чи помилялись історики минулого. Це ґрунтовне й цікаве дослідження життя Клеопатри, у якому авторка відокремлює правду від вига

ISBN: 978-617-09-6761-9

Год издания: 2021

Язык: Украинский

Oleskaa

Oleskaa

- Клеопатра. Життя

Хто б міг подумати, що про жінку "про яку чули всі" ми знаємо так мало. А якщо і чули, то лиш плітки та слова її противників.

Клеопатра VII - цариця Єгипту не була єгиптянкою, не була навіть сьомою за рахунком. Та і писаною красунею не була, хоча, хто-зна? У світу то і портрету її не залишилось.

Про Клеопатру писали і Шекспір, і Плутарх, малював Мікеланджело, у фільмах царицю зіграли Елізабет Тейлор, Вів'єн Лі. Жінка - загадка, чиє життя скоріше міраж, ніж правда.

Одна з найцікавіших біографій, які я читала. Цікава, доступна, повна. Стейсі Шифф змалювала весь зріз століття, від традицій до людей та міст. Тут і Цицерон, і Марк Антоній, і Октавія, і Октавіан - і ще з десяток історичних постатей. Описи Александрії та Риму - точні та детальні.

Біографія максимально детальна та насичена. За…