Американський письменник Джек Лондон (1876–1916) прожив недовге, але насичене яскравими подіями життя, що лягли в основу його пригодницьких творів. Однак своїм найкращим твором письменник вважав роман «Маленька господиня Великого будинку», який відрізняється від його попередніх книг сентиментально-трагічними мотивами.

У цьому романі, написаному Джеком Лондоном в останні роки його життя, також є місце для природи і тварин, нестримної жаги до подорожей, але в його основі лежить любовний трикутник. Події розгортаються у маєтку родини Форестів — Великому будинку, в якому завжди безліч гостей. Успішний фермер Дік Форест дозволяє чоловікам захоплюватися своєю талановитою дружиною Полою. Проте між подружжям повна довіра і відданість одне одному. Давно сформований уклад життя родини раптово змінює давній друг Діка письменник-початківець Івен Грейм, який гостює в будинку подружжя.

Раніше у видавництві «Фоліо» вийшли друком книжки Джека Лондона «Білий зуб», «Серця трьох», «Мартін Іден», «Дочка снігів» та «Місячна долина».

Куандыков Аманболат (amanbolatkuandukov)

Действие романа происходит в жаркой Калифорнии, когда землевладельцы вдали от буржуазии старались построить свой собственный рай. Джек Лондон посвящает нас в быт и традиции Большого дома, где хозяевами считается счастливая пара Дик Форрест и Паола. В тихий, размеренный темп жизни семьи стучится Ивэн Грэхэм - один из многоуважаемых друзей Дика.

Роман Джека Лондона можно было легко отнести к классическим стилям сестер Бронте, однако за светскими раутами героев, открывается более оживленная манера времени. Здесь женщина садится на лошадь, пристегивает ее, а порой и усмиряет дерзкий нрав потомков диких прерий. Благодаря сельскохозяйственному флеру со всеми вытекающими нюансами, произведение Джека Лондона становится незабываемым путешествием в страну настоящих землевладельцев.

На протяжении…

that_laowai