«Щоденник книгаря» описує рік із життя букіністичної книгарні в Шотландії. Перед нами постають безлюдні пагорби, кілометри піщаних пляжів, мальовничі гори й вікторіанські маєтки. Ми опиняємося в крамниці із сотнею тисяч книжок, що ледве зводить кінці з кінцями. Над нею нависає примара всюдисущого Amazon, який ще дужче розростається й витісняє маленькі книгарні. У всьому цьому маневрує Шон Байзелл, який мав шаленство та сміливість придбати крамницю й долучитися до на перший погляд романтичної професії книгаря. Автор розповідає про найцікавіші замовлення, про невпинні суперечки з працівниками, про розмови з найрізноманітнішими клієнтами — буркунами й натхненниками, людьми, які життя не тямлять без книжок, і тими, що шукають привід посваритися.

Шон Байзелл — власник однієї з найбільших букіністичних крамниць Шотландії. У 2010 році почав вести фейсбучну сторінку й без прикрас розповідати про будні книгарні, а згодом написав мемуари.

Konrud

Konrud

Как литература - почти никак, но прочитал с интересом. Просто было интересно узнать - что читали и читают англичане, ирландцы и шотландцы. Казалось, что хорошо знаю их литературу, но прочитал и вижу, что бесконечно далек от многих литературных имен. В общем - в шпионы-букинисты я определенно не гожусь. Может только в области фантастики - там почти все имена были мне известны.

Вот небольшая подборка упоминаемых авторов и это только примерно 20% от всех, кого Байтелл перечисляет. Это не значит, что сам он их всех прочитал, но он имеет о них представление:

«Три лихорадки» Лео Уомсли, «Воспоминания книготорговца»Джордж Оруэлл (1936), «История упадка и разрушения Римской империи» Гиббон, «Диковинные диалоги в книжных магазинах» Джен Кембл, «Новые рассказы книготорговца-банкрота» Уильям Дарлинг,…

Justmariya

Justmariya