A woman is caught in a gripping moral dilemma that resonates far beyond her place in time and history in #1 New York Times bestseller Jodi Picoult's latest novel.

A young woman and her husband, admitted to hospital to have a baby, request that their nurse be reassigned--they are white supremacists and don't want Ruth, who is black, to touch their baby. The hospital complies, but the baby later goes into cardiac distress when Ruth is on duty. She hesitates before rushing in to perform CPR. When her indecision ends in tragedy, Ruth finds herself on trial, represented by a white public defender who warns against bringing race into the courtroom. As the two come to develop a truer understanding of each other's lives, they begin to doubt the beliefs they each hold most dear.

Я bookreaderus (bookreaderus)

Рут Джефферсон - медсестра родильного отделения в больнице. Ее жизнь превращается в кошмар, когда родители новорожденного требуют запретить ей прикасаться к их ребенку, потому что Рут афроамериканка.

Книга о расизме, о скинхедах, о расовой дискриминации. Я никогда раньше не задумывалась о скрытом расизме, который, по мнению психологов, присущ каждому человеку, а книга заставляет об этом задуматься. Мне очень интересны книги Пиколт, от них невозможно оторваться!

russischergeist

russischergeist