Чи справді історія між двома світовими війнами була такою простою? Таємні організації, Храм Жаху і життя звичайних людей, приречених на люту загибель в горнилі безглуздих для них битв. Серед них живуть і ведуть свою боротьбу люди, які знають трохи більше. Перед ветеранами Визвольних змагань 1917—1921 років відкриваються стежки до таємниці, яка може відповісти на доленосні питання вітчизняної історії. І вони намагаються її розкрити, ризикуючи всім. Для широкого кола читачів

Басаврюк ХХ, роман

Верстальник: Микола Савчук

svetaste

svetaste

2.5

Книга просто не моя. Я звичайно розумію, що вервольфи, окультні організації, вся нечисть є алегорією до лих, що спіткають український народ. Але мені неприємно читати таке:

Вогонь згас, у темряві за вікном завивав вітер. В кімнаті нічого не було видно. З кута, де спав Зозуля, доносилися моторошні звуки — здавалося, що там собака гризе кістку. Я нахилився над комином і сунув туди суху гілку. Мерехтливе полум'я освітило кімнату, і я побачив Петренка, який, сидячи над тілом Зозулі, гриз його горло. Упир зупинився і повільно повернув голову до мене. Все підборіддя, шия і груди його були залиті кров'ю. Мене наскрізь прошив божевільний зосереджений погляд.

Після такого хочеться пошвидше дочитати, закрити книгу, й ніколи не повертатися до неї, й не згадувати про що вона.

Книга прочитана в рамках игры Книгомарафон.

ElenaOO

ElenaOO

обновлено 18 дней назадПодборки

Джонатан Сафран Фоер - Жутко громко и запредельно близкоКарлос Мария Домингес - Бумажный домПавло Коробчук - Море для шульги
Руки-ноги - как основная деталь обложки. У монстров и прочей нечисти тоже есть конечности, схожие на человеческие руки-ноги. Роботы, андроиды и т.д. Вот все это и понимается под "другими" :) Добавляются книги на любом языке. Жанр - любой, но предпочтение, конечно, художественной литературе :) Есть, что добавить -…