Samotny rozbitek wyrzucony na plażę rozgląda się z ciekawością. „Gdzie ja jestem? Kim jestem? Dlaczego wszystko wokół jest zrobione z bloków?” Nie ma czasu, by się nad tym zastanawiać. Robi się ciemno, trzeba znaleźć schronienie i coś do jedzenia! A jednocześnie uważać, żeby samemu nie stać się pożywieniem dla groźnych zombie, które pojawiają się po zapadnięciu zmroku. Następne zadania to budowa domu, ucieczka przed uzbrojonymi szkieletami i falą rozżarzonej lawy. Jedynie prawdziwy śmiałek poradzi sobie w sytuacji, gdy do dyspozycji ma tylko prymitywne narzędzia! W świecie Minecrafta liczą się odwaga i kreatywność. Tylko dzięki nim da się poznać liczne sekrety, które kryje wyspa. Można eksplorować lasy i pozyskiwać z nich różne surowce, w podziemnych tunelach czekają skarby. Czasem trafią się moby, które trzeba pokonać.

VitalijKiyan

Цю книгу я придбав для свого сина, якому 6 років. Він бачив кілька роликів на YouTube про цю гру, але не грав в неї до цього. Але я грав, і вона мені дуже подобається.
Як би там не було, а син був дуже радий книжці. Ми читали майже щодня і досить багато. Вона дуже цікава не тільки дитині, а й мені. Навіть мама в якийсь момент відклала все і сіла слухати історію виживання в світі Minecraft.
По суті, книга дійсно схожа на те, наче автор сів вперше грати в цю гру і просто записав все, що з ним там відбувалося, прикрасивши це художніми роздумами персонажа, його емоціями і відчуттями, та якоюсь бекграундною історією. Дуже гарно описані спроби вижити і скрафтити щось корисне. Вийшло дуже цікаво і ьуло важко відірватися від читання. Тому дуже раджу, як дорослим, так і дітям.

LinaSaks

LinaSaks

обновлено 1 месяц назадПодборки

Рид Барбара - Моё деревоГерда Мюллер - Наше деревоДжен Грин - Волшебство и тайна деревьев
Рекомендации для чтения от экспертов Российской государственной детской библиотеки. Рекомендации составляются с учетом пожеланий родителей и интересов конкретного ребенка (если это иная рекомендация, в книге это будет отмечено). Сегодня изданий для детей выходит достаточно много. Однако не всегда читатели могут…