Що робити жінці після розлучення, якщо донька уже доросла й живе окремо, а квартиру довелося залишити? Жінка приїздить у портове село, починає працювати у кнайпі свого брата, оселяється в будинку на околиці. Відчуття дому в неї навряд чи колись було, та й чи можна вважати своїм той дім, де мама не відчиняє тобі дверей і змушує годинами чекати на сходах? Згодом інший дім, — той, у якому народилася донька, — жінка сама залишила колишньому чоловікові. Не дивно, що вона називає себе людиною без коріння. Та чи стане домом для жінки той будинок на околиці села, де вона у сорок вісім років нарешті живе сама, але ховає пістолет під ліжком, і яку роль тут відіграє дивний чоловік, який уміє ставити пастки на куниць?

ISBN: 978-966-448-090-8

• Премии

Номинант:

YuliyaVelichkova

Юдіт Германн - Вдома

По прочтении "Вдома", даже не могу написать какой-либо вразумительный отзыв, потому что мне совершенно не понятен был смысл, который вложила автор в сие произведение.
Рассказ о том, как женщина средних лет решила резко изменить свою жизнь после развода с мужем и переехала в маленькую богом забытую деревню у моря.
Может автор хотела показать, что любовь бывает не только в молодости, хотя во всей книге я не нашла признаков влюблённости главной героини, а только секс с первым попавшимся мужчиной из маленькой деревушки.
Может смысл в том, что отыскать свои "корни" и свою родину можно даже не в тех местах, где родился и вырос.
Может эта книга про одиночество среднего возраста, когда дети вырастают и вылетают из родительского гнезда, а родителей, в свою очередь, ничего кроме детей не связывало…