Отзывы о книге Сыщик Хрю
27 февраля 2019 г. 20:02
Відомого художника Мунка (ні, не Едварда) спіткала доля, від якої він врятував улюбленицю свинку Кім – вбивство ножем. Вона та закоханий у неї дикий кабан беруться за розслідування. Колись були «сыщики-Колобки», але часи змінилися :) Кім не вміє говорити або читати, але вона вміє дуже добре думати і діяти.
Автор вміло проводить паралель між свинями і людьми, що не є новацією, але доволі цікава інтерпретація. Порадували ілюстрації перед главами і список дійових осіб на самому початку. Про любов, дружбу, філософію і бандитів: «Це вбивство! Усім читати!»
4 февраля 2018 г. 06:13
5 Замечательный "свинский" детектив
Все события, животные и люди в этом произведении вымышленные. Любое сходство с реально существующими свиньями абсолютно случайно.
Уже после этого "предупреждения" становится весело и светло на душе, несмотря на то, что это - детектив. Свинячий... пардон... свиной... свинский... а, пусть будет "поросячий детектив". На самом деле в немецкоязычном издании (а Арне Блюм пишет по-немецки) на обложке написано, что это "поросячий детектив" (Ein Schweinekrimi). А в русском переводе - нет. Хотя я считаю, что указание на это придает произведению Блюма особое очарование и привлекательность. Переделанное "Следствие ведут... пятачки" для меня звучит уже не так. Хотя в целом перевод вполне понравился.
Обложка мне не нравится. Как-будто кричит: "Внимание, низкопробная литература!" Хотя у меня есть…
18 июля 2014 г. 23:13
Дивовижно-неповторне чтиво для релаксації. (Поціновувачам фільмів про тваринок, наприклад як "Коти проти собак" - Вам неодмінно сюди )
Читаєш, шаленієш, по ідіотському посміхаєшся місцями, чим змушуєш людей в метро зиркати з цікавістю та просто відпочиваєш розумом.
Більшого для опису вражень й не потрібно.
П.С. Цю книгу, думаю можливо читати, як якусь супер неймовірну казочку/історію для малечі, єдине що... бути готовими пояснить деякі каверзні моменти ;)
П.П.С. Якби не Neighbour - не переробила би рецензію з російської на рідну мову. Дякую їй, що підштовхнула неординарним способом на те, що нікому з росіян та жителям інших країн, я не створюю дискомфорту при перегляді рецензій на сайті... особливо пишучи українською, котра неймовірно схожа на російську.