- Главная
- Алесь Аркуш
- 📚 Книги
- Спадчына
- Рецензии
- Андрэй Цiсецкi (водгук)Андрэй Цiсецкi (водгук)
Отзывы о книге Спадчына
AndreyTisetsky9 мая 2018Андрэй Цiсецкi (водгук)
Кнiгу Алеся Аркуша "Спадчына" магчыма было б назваць i "Шлях дадому". Гэта твор-пошук, твор-асэнсаванне акалiчнасцi сваiх каранеу, сваей асабiстай гiстарычнай спадчыны. Хто раней, хто пазней да гэтага прыходзяць шмат хто з творчых, шукаючых свае месца у нашым мiтуслiвым cвеце, асоб. Прыйшоу да гэтага i палачанiн Алесь Аркуш. Прыйшоу праз непарыуную сувязь са сваей малой радзiмай на Смалявiччыне - горад Жодзiна i наваколлi, адкуль паходзiць ягоны род. I мяне цешыь тое, што маю нейкую акалiчнасць да гэтага i я. Праз свае пошукi iнфармацыi пра апошняга Робiн Гуда Смалявiцкага раену Iвана Шагойку, асоба якога хутка стане героем маей даследчай працы, i некаторыя сведчаннi пра каторага выкарыстау у сваей працы аутар "Спадчыны". I калi гавораць : "нiхто не забыты, нiшто не забыта", то трэба усведамляць, што гэта мае быць толькi праз сумесную працу па захаванню нашай гiстарычнай спадчыны, якая пачынаецца праз захаванне сведчанняу пра свой асабiсты род, сваю малую радзiму i асоб, якiя жылi на гэтай зямлi, i асэнсаванне iх чалавечага шляху праз прызму нашай нацыянальнай гiсторыi. З гэтага i пачынаецца патрыятызм. Поспехау аутару.