К старой версии страницы
Ваша оценкаОтзывы о книге Інґа
BrinStrobile23 июня 2019Читать далее«Інґа» Скотт Ферріса — це, як сказано в анотації, біографія непересічної жінки Інґи Арвад, що “скидалась на майже вигаданий персонаж”. З цим важко не погодитись, проте як на мене ця книга — це щось більше ніж простий опис нехай і цікавого життєвого шляху данської акторки та журналістки, а швидше багатосторонній нарис життя в США (і не тільки) середини XX століття.
З книги ви, до прикладу, дізнаєтесь цікаві факти про кіно (одним з чоловіків Інґи був відомий угорський режисер Пол Фейош) або життя сім’ї Кеннеді (відносинам Інґи з на той час майбутнім президентом США Дж. Кеннеді приділяється значна увага).
Фейош розповідав Спітцові, що здебільшого кінематографісти не розуміють, що фільм - це швидше створення яскравих кадрів, аніж оповідання історії, що кіно "ближче до живопису, аніж до театру".
Проблеми зі здоров'ям у Джека дратували Джо-старшого, який вважав їх проявом жіночності. Якось, коли молодший син привів додому дівчину познайомитися з батьками, Джо глумливо запитав у неї: "Чому б тобі не знайти когось живого?"
Також книга може допомогти вам розвінчати міф про високу компетентність працівників ФБР, так як автор наводить багато прикладів їх “косяків” при розслідуванні справи про звинувачення Арвад у шпигунстві для нацистів.
Сподобалось, що автор не старається зідеалізувати образ І. Арвад або того ж Дж. Кеннеді та не грається у всезнайку, що точно знає причину кожного вчинку. У справах пов’язаних з емоціями Скот Ферріс лише висловлює припущення, які логічно формує на основі спогадів про характер та/або певних подій у минулому конкретної людини.
Тому, книгу однозначно можна рекомендувати дуже широкому колу читачів, не лише прихильникам біографічної прози. Вона точно розширить ваш світогляд, досить легко та цікаво ознайомивши з історією та Америки 30-х-60-х років.
P.S Щодо конкретного видання книги — то воно якісне, красиве, з суперобкладинкою (яка тут виконує не лише функцію декору, але оберігає від забруднення обкладинку дуже ніжного світло-голубого кольору), хорошим папером, друком та редагуванням (запримітила всього 2 опечатки), також є вставка з фотографіями на глянцевому папері, що додають атмосферності при читанні, так що годиться для подарунку.