Отзывы о книге Фарбований лис
19 апреля 2018 г. 18:47
Всім відома історія про лиса, який ненавмисне пофарбувався у синій колір. Казка мною вже напевно читана, але друга половина книги, а саме існування Лиса у личині звіра Гостромисла, була забута. Чесно кажучи, шкода мені Лиса, шкода, що безславно згинув він. Звісно, кожен отримує по заслугам, але в даному випадку лісові звірі самі захотіли, щоб він над ними царював, самі обрали його. Схожа ситуація і в нашій реальності - самі собі обираємо царями (президентами) фарбованих Лисів, а потім скидаємо їх з п'ядесталів. На русском языке. Всем известная история о лисе, который ненароком покрасился в синий цвет. Сказка мною наверняка прочитана, но вторая часть книги, а именно существование Лиса в личине зверя Остромысла, была забыта. Честно говоря, жаль мне Лиса, жаль, что бесславно сгинул…
19 декабря 2016 г. 15:01
4.5
не пам'ятаю як саме, але якось натрапила на ТОП-25 найзнаковіших дитячих книжок незалежної України. і стало цікаво. відкрила і почала гортати.
"Часом трапляється, що байдуже яким геніальним є сам по собі класичний дитячий текст, його перевидання нітрохи не зачіпають сучасного читача. Історія Франкового «Фарбованого лиса» з малюнками Костя Лавра, на щастя, геть інша. Стильний лис у зеленому пальті верхи на хіпстерському велосипеді - «А-БА-Бівська» книжка є поки що найбільш вдалим перевиданням Франкового тексту."
і як після таких рядків можна було не придбати цю книгу?! знайшла. замовила. і з нетерпінням чекала.
дійсно, ілюстрації незвичні. і хоч мені до смаку протилежне, не жалкую про те, що придбала.
про текст говорити не буду, бо кожен в школі читав цю казку. але якщо пам'ять трохи…