Kuningas Joffrey käsul Kuningalinnas hukatud Ned Stark ei öelnud oma lastele suusoojaks, et tali on tulekul. Hilissügise viimased lehed langevad sama hoogsalt kui kuningad ja rüütlid. Müüri taga liginevad Ned Starki sohipojaks peetava Jon Snow juhitud Öisele Vahtkonnale iidsed olendid, kes ei tunne sõna „surm”. Uueks sõjaks valmistumise asemel peab aga Snow tegelema omade keskis rahu säilitamisega. Rahu on habras ka Talitundrus, kus Roose ja Ramsay Bolton ootavad viimast isehakanud kuningat, sõjaväe eesotsas liikuvat külmetavat Stannis Baratheoni, et tolle pea maha lüüa. Boltonid püüavad ohjata liitlasi ja reetlikus segaduses otsib oma võimalust Tõhk, keda tunti varem Theon Greyjoyna. Theoni vend purjetab samal ajal kiirelt Essose suunas, kus Daenerys Targaryen vajab hädasti lojaalseid liitlasi. Ka Daeneryse kasvavad lohed, kes tõmbavad oma ema tähelepanu poliitilistelt intriigidelt endale, löövad aina metsikuma hooga oma ürgset tantsu. Kuningalinn ootab aga kohtumõistmist kahe kuninganna üle, aimamata, kui suur oht maabus enne talve tulekut Westerose rannikul.

DuttryDalle

Этот цикл я читала медленно, с наслаждением. Это та история, о которой постоянно думаешь; история где либо побеждают, либо умирают. Фигуры, детали, вся сюжетная линия выстроены так лаконично и скрупулезно, что читая о том или ином событии, ты понимаешь откуда все это началось и как повлияло на тех или иных персонажей или на ситуацию в целом. Потрясающе!

А какие тут колоритные персонажи! Можно восхищаться благородством одних и ненавидеть других за коварство и предательство. Думаю, что никого не удивлю, написав, что мой любимый дом это Старки. Я с первых страниц привязалась к честному и благородному Эддарду Старку. И совсем скоро получила главный урок этого цикла: ни к кому не привязывайся! Но как быть равнодушной к судьбе Джона, Робба, Сансы, Брана, Арьи и Рикона? Ничего не могла с собой…

Justmariya

Justmariya