Консерватизм. Запрошення до великої традиції

Роджер Скрутон

Видатний філософ Роджер Скрутон веде читачів від початків консерватизму як політичної філософії у XVI столітті до сьогодення та показує, що консервативне мислення зіграло важливу роль в інтелектуальній історії Заходу.

Ба більше, без таких консерваторів як, зокрема, Едмунд Берк, віконт де Шатобріан, Томас Стернз Еліот, Фрідріх Гаєк та Хосе Ортега-і-Гассет Західна цивілізація ніколи не стала б тим поєднанням свободи та відповідальності, який донедавна забезпечував її успіх.

ISBN: 9786178115715

Год издания: 2022

Для тих, хто цікавиться суттю консерватизму — без упереджень і нашарувань стереотипів. Для всіх, кому небайдужі історія, філософія, мистецтво.

apotapchuk

Хорошая книга про консерватизм. Показывает дух консерватизма: главные идеи и общий настрой.

Приятно, что такие книги выходят и на украинском языке. Этот перевод скорее для Западной Украины — Наш Формат часто этим грешит ("допамін" вместо "дофамін", "модерна Америка" вместо "сучасна Америка").

Книжка сложная, читал ее пару недель (хотя там страниц 160). Экскурс в историю консерватизма.

Автор дает большой список литературы для углубления знаний — от Джона Локка и Гилберта Честертона до Стюарта Милля и современных консерваторов.

Хорошая альтернатива "Оксфордским введениям" на украинском языке. Ставлю три балла, жду больше похожих книг.

———————————————————

Консерватизм. Цитаты и заметки:

[Ідеї] не постають з інших ідей, а часто сягають своїм корінням біологічних, соціальних і політичних умов, які…