Добрыя дзяўчынкі трапляюць у рай, а кепскія – у Беларусь. Як зрабіцца гаспадыняй уласнага лёсу і стаць шчаслівай там, дзе за цябе ўсё вырашылі на цэлую вечнасць наперад? Ліліт, першая жонка Адама, пакінула рай і не прыжылася ў пекле. За гэта Бог і Д’ябал змусілі яе падпісаць угоду, паводле якой Ліліт мусіць бясконца ўвасабляцца ў зямных жанчын і жыць сярод людзей. Пабадзяўшыся па свеце, Ліліт урэшце трапляе ў сучасны Мінск. Тут яна сустракае журналіста газеты «„Наша Нядоля“», які марыць пра літаратурную славу, папулярную блогерку, якая вучыць жанчын абуджаць у сабе Багіню, дэмана, які спакушае жанчын ды анёла, які ўдзень працуе праграмістам і складае гараскопы, а ўначы гуляе па дахах. Таксама Ліліт сустракае вучонага ката, здольнага адрозніць оперы Вівальдзі ад італьянскага Гендэля, а яшчэ дзяўчыну-псіхолага, якой дапамагае раскрыць рэдкі дар з дапамогаю картаў Таро. Кніга змяшчае нецэнзурную лаянку

• Издательство:

SashaLesnik

Звычайна людзі купляюць кнігу з нейкай нагоды, каб нешта чакаць потым ад кнігі. Чаму я набыў "Вяртанне Ліліт"? А каб падтрымаць беларускамоўную літаратуру. Ды і цікава ж, што там пішуць сучасныя аўтары. Потым мой знаёмы перакладчык сказаў, што купляць усё агулам рызыкоўна, бо насамрэч не ўсё, што выдаюць, цікавае. "Вяртанне Ліліт" адразу шакіруе апісаннем - "астрапсіхалагічны раман". Дзіва дзівоснае! Астралогіяй цікаўлюся, псіхалагічнасць не пужае - трэба браць і чытаць! Ліліт прагналі з рая і пекла, каб жыла яна ў целе звычайнага чалавека на Зямлі і бясконца перераджалася. Месца дыслакацыі была выбрана Беларусь (чаму не ЗША, як ва ўсіх фільмах, цікава). У Ліліт новае імя, новая цела, новае жыццё, новыя людзі. Звычайныя людзі за звычайнымі праблемамі. Журналіст марыць аб кар'еры…

Groden

Groden

- Энеіда навыварат. Тарас на Парнасе (сборник)Вацлаў Ластоўскі - Лабiрынты. Выбраныя творыЗмітрок Бядуля - Сярэбраная табакерка
В этой подборке представлены издания белорусских писателей-фантастов, пишущих на белорусском и издающихся в Беларуси и за её переделами. Особо отмечу что здесь представлено много книг с фантастикой, трактуемой в широком смысле слова, не вписывающейся в стандарты и каноны НФ или фэнтези.