…Історія ця починалася зовсім звичайно. П’ятикласники Сергій та Митько приїхали на літній відпочинок у село. Вчителька ботаніки дала їм завдання — зібрати колекцію комах. Але хто ж міг уявити, що замість комах дотепні та непосидючі хлопці будуть полювати... на страшну химеру, що мешкає в озері. Але звідки взялася та потвора і як її спіймати? Тож друзі починають діяти…

Про незвичайні, кумедні й таємничі пригоди Сергія та Митька (й не тільки їх) розповідає відомий український письменник Ярослав Стельмах у своїй книжці «Митькозавр із Юрківки».

Nina_M

Nina_M

Весела дитяча книга, що "заходить" шестикласникам на ура. Навіть не очікувала,що їм так сподобається.

Отже, двоє друзів приїздять до бабусі на літо і дізнаються, що в озері живе потвора. Звісно, її потрібно:

а) побачити (а ще краще зловити);

б) вивчити (не інакше, як на науковому рівні).

Відповідні рішучі кроки здійснюються невідкладно: копається яма з приманкою, читається науково-популярна література, здійснюється патрулювання території.

Потвора і справді існує. Що це за загадкове створіння - розгадка на останніх сторінках.