На території Лондона виникла зловісна проблема: різноманітні примари, привиди та духи з'явилися по всьому місту, і ведуть вони себе не зовсім приязно. Але існують молоді люди, що володіють психічними здібностями, необхідними для того, щоб побачити та викорінити цих надприродних ворогів. Виникло багато різних агентств по виявленню паранормального, вони готові братися за небезпечну роботу, і звичайно ж, вони знаходяться в жорсткій конкуренції за бізнес.

За сюжетом книги відважна і талановита Люсі Карлайл об'єднується з Ентоні Локвудом, харизматичним лідером одного невеликого агентства, яке працює незалежно. Після того, як завдання призводить до жахливого відкриття і катастрофічного кінця, Люсі, Ентоні, і їх саркастичний колега Джордж змушені взяти участь в небезпечному розслідуванні, що стосується одного з найбільш часто відвідуваних будинків в Англії. Чи вдасться Локвуду і Ко пережити легендарну Сходи, що кричать і Червону Кімнату?

swallow_e

К сожалению, эта история не произвела на меня впечатления. Возможно, лет через пять я бы порекомендовала её своей дочери, но сейчас, будучи сама взрослой, я нахожу поведение героев необоснованным, глупым и безрассудным. Действие происходит в мире, где взрослые, столкнувшись с Гостями — призраками — не смогли с ними справиться и переложили ответственность на детей. В этом альтернативном Лондоне взрослые носят с собой много железа и лаванды, а по ночам запираются в домах, защищённых оберегами. Дети же ходят с рапирами и другими приспособлениями для борьбы с призраками и рискуют жизнью, спасая всех, кроме самих себя. Идея хороша, но она бы мне больше понравилась лет десять назад, когда я была моложе и думала, что всё вокруг против меня. Сейчас же я вижу, что Локвуд не думает о своих…

Justmariya

Justmariya