Творчасць албанскага пісьменніка Ісмаіля Кадарэ, лаўрэата адной з самых прэстыжных літаратурных узнагарод — Міжнароднай Букераўскай прэміі 2005 года, шырока вядомая ва ўсім свеце. У рамане «Хроніка ў камені», які непасрэдна спрычыніўся да сусветнай славы аўтара паўстагоддзі назад, вачыма хлопца-падлетка паказаны яго родны горад Дзіракастра за часамі італьянскай і нямецкай акупацыі ў Другую сусветную вайну. Гэта не толькі самы асабісты, але і самы лірычны твор жывога класіка албанскай і еўрапейскай літаратуры.

Творчасць пісьменніка ўпершыню прадстаўляецца на беларускай мове. Пераклад Максіма Мудрова.

ISBN: 978-985-7165-45-2

Год издания: 2017

Язык: Белорусский

Кадарэ, І. Хроніка ў камені : раман / Ісмаіль Кадарэ ; пер. з алб. Максіма Мудрова. — Мінск : А. М. Янушкевіч, 2017. — 216 с.

Anonymous

Anonymous

Ismail Kadare - Chronicle in Stone

Этот роман Кадаре оказался самым "реалистичным" из тех, что я уже прочитала. Здесь нет магического реализма "Дворца сновидений" и "Весенних цветов, весенних заморозков", хотя здесь нарратив ведёт маленький мальчик, так что в какой-то мере его видение реальности несколько искажается богатым воображением. К примеру, забавно, как он в начале говорит, что сосед идёт с рынка и несёт подмышкой кочан капусты, похожий на голову, а ближе к концу просто буднично перечисляет, кто идёт по улице и в том числе сосед с отрезанной головой подмышкой. Однако же в целом это просто повествование мальчика о Второй мировой войне, видимо, основанное на опыте самого Кадаре. Провинциальный, но при этом основательный, построенный из камня, албанский городок за войну переходит из рук в руки: от итальянцев к…

xbohx

xbohx