Самая долговечная империя за всю историю, Римская империя простиралась от Шотландии до Ливии, от Португалии до Ирака и существовала более 400 лет. С тех пор продолжает жить мечта о Риме, и европейские лидеры во все времена — от Карла Великого до Наполеона и Муссолини — пытались повторить римские достижения и терпели неудачу. Как же римлянам удалось сплотить людей Европы и выковать общую идентичность? И что потребуется для ее возрождения?

Написанная одним из самых ярких и эксцентричных английских политиков современности Борисом Джонсоном, бывшим мэром Лондона и нынешним министром иностранных дел Великобритании, полная своеобразия, жизни, интриги, действия и личной оценки, эта книга о Риме — именно та история, которую мы любим, бодрая и страстная.

kallisto_kyiv

4.5

Цю книгу купив Андрій, я не вибирала, але прочитала з великим інтересом. І залишу її в колекції.

Зізнаюся, до Джонсона в мене було таке ставлення, наче як до не дуже розумної людини, яка випадково стала прем'єром Британії. Ну приблизно як з Черновецьким, Трампом або нашим зеленим непорозумінням. Але виявилося, що за таким простим фасадом стоїть людина з гострим розумом, дотепна, яка може охопити поглядом широку панораму і дуже цікаво це пояснити. І книжка дуже цікава, і містила інформацію, якої я раніше не знала або не дивилася на це під таким кутом.

У книжці розповідається про Римську імперію. На яких засадах вона була збудована, якими були закони і правила життя, на чому стояла економіка і армія. Як на неї вплинуло християнство, і чому імператор був для римлян Ісусом Христом. Що…

russischergeist

russischergeist