Іван Шамякін - Непаўторная вясна. Сэрца на далоні (сборник)

Непаўторная вясна. Сэрца на далоні (сборник)

Іван Шамякін

4,3

Дзеянне аповесці «Непаўторная вясна» — першай часткі рамана-­пенталогіі «Трывожнае шчасце» — разгортваецца ў 1939—1940 гадах. У стасунках маладых герояў твора — Сашы Траянавай і Пятра Шапятовіча — адлюстраваны лёс пакалення, якое адчула подых вайны. Аповесць адметная глыбокім псіхалагізмам і перадачай атмасферы эпохі праз прызму юнацкага ўспрымання жыцця.
«Сэрца на далоні» — сацыяльны маральна-­этычны раман, які ўзнімае тэму памяці падзей Вялікай Айчыннай вайны. Чалавечнасць, спагада, любоў да людзей увасоблены ў вобразе таленавітага доктара Яраша.
Серия: Школьная бібліятэка
Издательство: Мастацкая літаратура

Лучшая рецензия на книгу

23 января 2023 г. 23:39

Здзіўляюся, што гэта кніга прайшла міма мяне ў школе. Але ўсяму свой час, і дзеля гэткай кнігі трэба было пачакаць. Хочацца адзначыць, што кнігу я прачытала хутка, бо мне было сапраўды цікава, што будзе далей. Героі рамана (залішне правільны Тарас, фанабэрысты Славік, прыдзірлівы Шыковіч, адданы Яраш і іншыя) мяне зацікавілі, бо гэта сапраўдныя людзі, за якімі цікава сачыць. Даволі мала палітыкі, нават тэма вайны паказана добра, не навязваючы чытачу тэмп. Спадабалася мне суіснаванне двох пластоў, як у "Майстары і Маргарыце" (такая паралель мне прыйшла з раманам Шыковіча). Мне ў рамане ўсяго хапіла: і дэтэктыва, і філасофіі, і кахання - усяго ёсць, і ў той колькасці, каб зацікавіла, але не надакучыла. Нават такая адкрытая канцоўка выглядае лагічна, што для мяне - самы лепшы камплімент.…

Трывожнае шчасце — Іван Шамякін, повесть

1-ая аповесць пенталогіі: "Непаўторная вясна".

Сэрца на далоні — Іван Шамякін, роман

ISBN: 978-985-02-1590-1

Год издания: 2014

Язык: Белорусский

Непаўторная вясна: аповесць. Сэрца на далоні: раман / Іван Шамякін. — Мінск: Мастацкая літаратура, 2014. — 526 с. — (Школьная бібліятэка).

Іван Шамякін «Сэрца на далоні»

Я представляю интересы автора этой книги

23 января 2023 г. 23:39

10 октября 2022 г. 21:53

Раман Івана Шмякіна "Сэрца на далоні" вельмі цікавы. У ім уздымаецца некалькі праблем адначасова: праблема бацькоў і дзяцей, мінулага, сучаснасці і будучыні, кахання і нянавісці, але асноўная тэма раману - гуманізм. Аўтар паказвае, што самае галоўнае - гэта чалавечае жыццё, што гэта найвялікшая каштоўнасць якая ёсць у чалавека. Недарма твор лічыцца адным з лепшых твораў беларускай літаратуры, а Іван Шамякін ставіцца ў адзін рад з такімі вялікімі пісьменнікамі Беларусі як Уладзімір Караткевіч, Васіль Быкаў, Якуб Колас і іншыя. Мова твора даволі простая, у параўнанні з мовай Караткевіча ці Купалы, таму твор падыйдзе для тых, хто толькі пачынае знаёміцца з беларускай мовай.