Stanley Middleton — об авторе

Биография

Stanley Middleton FRSL (1 August 1919 – 25 July 2009) was a British novelist. He was born in Bulwell, Nottinghamshire and educated at High Pavement School, Stanley Road, Nottingham and University College Nottingham.

Middleton began writing at university and in 1958 published A Short Answer. He taught English at High Pavement Grammar School for many years, and was a highly prolific author. In 1974, his novel Holiday won the Booker prize. Her Three Wise Men, his 44th novel, was published in 2008.

Middleton was an accomplished organist, playing regularly at St Mark's Methodist Church, Ravensworth Road in Bulwell and stepping in to cover others, often at Mansfield Road Baptist Church in…

Библиография

Fiction
A Short Answer (1958)
Harris's Requiem (1960)
A Serious Woman (1961)
The Just Exchange (1962)
Two's Company (1963)
Him They Compelled (1964)
Terms of Reference (1966)
The Golden Evening (1968)
Wages of Virtue (1969)
Apple of the Eye (1970)
Brazen Prison (1971)
Cold Gradations (1972)
A Man Made of Smoke (1973)
Holiday (1974)
Distractions (1975)
Still Waters (1976)
Ends and Means (1977)
Two Brothers (1978)
In a Strange Land (1979)
The Other Side (1980)
Blind Understanding (1982)
Entry into Jerusalem (1983)
The Daysman (1984)
Valley of Decision (1985)
An After-Dinner's Sleep (1986)
After a Fashion (1987)
Recovery (1988)
Vacant Places (1989)
Changes and Chances (1990)
Beginning to End…

Титулы, награды и премии

Booker prize 1974: Holiday

Премии

Рецензии

Anonymous

Эксперт

Эксперт Лайвлиба

20 мая 2018 г. 08:12

189

3.5

Обращение к "Гардиану" ничего не дало. Обычно рецензенты этого издания довольно хорошо разбирают произведение, получившее Букера, но не в этом случае. "Эдвин отправляется в курортный городок на востоке Англии, где он обычно проводил лето ребёнком, чтобы осмыслить свой разрыв с женой после смерти ребёнка. Неожиданно (так ли уж?) там же появляется отец жены, который, будучи адвокатом по семейным делам, берётся за склеивание и этих отношений. Но не всё так просто на первый взгляд." И дальше про то, что Миддлтон начал писать в 38, но успел выпустить более 40 романов. И это всё. Никакого разбора. Так что выплывать приходится самостоятельно. Автор в самом начале даёт достаточно очевидную подсказку: Эдвин и Мэг знакомятся в театре, во время спектакля Кукольный дом по Ибсену. В качестве…

Развернуть

Кураторы

Смотрите также

Понятно
Мы используем куки-файлы, чтобы вы могли быстрее и удобнее пользоваться сайтом. Подробнее