Романтичний егоїст
Год издания: 2007
Издательство: Фоліо
Серия: Література
Описание
Фредерік Бегбеде - найскандальніша постать в сучасній французькій літературі, автор світових бестселерів «1,499», «Windows on the World» та ін. «Романтичний егоїст» - це, за власним висловом Ф. Бегбеде, «Лего із Его»: під маскою героя то висповідається сам автор, то наговорює на себе пересичений славою вигаданий письменник. Клуби, де фліртує паризька літературна богема, пляжі й дискотеки модних курортів, світське і творче життя величезних мегаполісів, включаючи Москву, все це проходить перед читачами, супроводжуючись дотепними оцінками нашої епохи та її героїв на тлі невиразного усвідомлення краху, що неминучо насувається.
Эти книги тоже могут вас заинтересовать
Рецензии читателей
16 августа 2009 г.
Коли всі із захопленням ковтали "99 франків", я вирішила, що автор дебіл. Я навіть не сприйняла його за автора, тим більше видатного. Потім були "Історійки під екстазі", після яких до дебіла додався ще й наркоман. Я заріклася не читати Фредеріка. І не читала, аж поки не взяла в руки "Романтичного егоїста". Ні, це не книга, це сповідь тусовщика. Перелік клубів, ресторанів у різних куточках планети - Фредерік описує свої приємні і не дуже враження. Купа імен відомих французьких тусовщиків, телеведучих, співаків, акторів, спортсменів змушує очі постійно шукати посилання. Через це читається трохи важко і втрачається загальний концепт. Але треба зрозуміти, що Фредерік не в загальному концепті, Фредерік в дрібницях. Всі його короткі репліки, діалоги, фрази змушують замислитися..
Я знайшов щастя тієї миті, коли припинив його шукати (Бегбеде)
Задля симетрії я завжди можу уходити наліво (Про дівчину Бегбеде)
Я прагну чогось вкрай незрозумілого, чому не можу дати визначення, і це - вільне життя (Бегбеде)
Ми порожні, але добре одягнені (Бегбеде)